Nieuwe burgerbeweging verbaast Sint-Truiden met verfrissende politieke toekomstvisie

“Met WOW nemen Truienaren hun stad letterlijk zelf in handen”

SINT-TRUIDEN, 13 juni 2024 –

Een jaar voor de verkiezingen maakte Marijn Ghys bekend een nieuwe politieke beweging in Sint-Truiden op te richten: WOW. Vandaag kondigt hij met groot enthousiasme de eerste kandidaten aan. 

 

“Om het voor de mensen niet nog ingewikkelder te maken, hebben we gewacht tot na de ‘grote’ verkiezingen om onze campagne te lanceren,” vertelt lijsttrekker Marijn Ghys. “De afgelopen maanden werkten we hard achter de schermen. In onze themacafés hebben we diverse onderwerpen besproken om de uitdagingen en behoeften van de burgers goed te begrijpen. Dit werd zeer positief ontvangen. Mensen verlangen naar een nieuw verhaal, een alternatief voor de klassieke politieke partijen. Iets positiefs en verbindends.”

Bij WOW hebben ze vanaf het begin besloten om te vertrekken vanuit burgerparticipatie en inhoud. Ze gaan dus bewust niet louter voor ‘bekende koppen’ die vooral door hun populariteit stemmen ronselen. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor gewone burgers die expert of ervaringsdeskundige zijn op verschillende domeinen. Dit moet resulteren in een goed onderbouwd beleid dat echt aansluit bij de behoeften van de burgers. Vandaag presenteren ze trots 10 van de 35 kandidaten:

  • Boris Lammens, ondernemer die van Sint-Truiden een fantastische stad voor zijn kinderen wil maken.
  • Tom Smets, onderzoeker bij PC Fruit, met een duidelijke visie over de innovatie van onze fruitsector.
  • Simon Vanrutten, eventmanager van Z33, gedreven om Sint-Truiden cultureel op de kaart te zetten.
  • Thomas Peeters, oprichter van kinderopvang De Egeltjes voor kinderen ‘met stekeltjes’. Hij weet als geen ander wat kansarmoede inhoudt.
  • Elena Makahieux, gedreven om Sint-Truiden te transformeren in een duurzame, circulaire economie.
  • Peter Cornelis, gelooft dat sociaal engagement het enige antwoord is voor onze maatschappelijke uitdagingen. Zo kunnen we de toekomst van onze kleinkinderen veiligstellen.
  • Evy Strauwen, horeca- en winkelmedewerkster, voelt wat er leeft bij de Truienaar en pleit voor een correct en eerlijk beleid waar mensen op kunnen vertrouwen.
  • Yves Gregoor, HR-functionaris in het volwassenonderwijs bij Ligo. Hij wil vooral mensen op een positieve manier verbinden.
  • Peter van Dam, wil op een constructieve, eerlijke en oplossingsgerichte manier aan politiek doen. Andere partijen complimenteerden hem de voorbije jaren meermaals voor die houding, zijn inzet en dossierkennis.
  • Linda Laudus, moeder en project manager, die zich graag wil inzetten voor een stad waar alle inwoners zich thuis voelen.

 

WOW is een onafhankelijke stadspartij die moeilijk in één hokje te plaatsen is. De diversiteit van de kandidaten onderstreept dit. “We zijn allemaal verschillend, maar wat ons verbindt is optimisme en liefde voor onze stad,” aldus Boris Lammens, één van de kandidaten.